Fredag den 13/12

Varje morgon har vi ett schema som vi följer på samlingen, om eleverna få välja så vill de komma till slutet direkt när samlingen har börja. För innan samlingen är slut, brukar vi ta fram adventskalender. Men innan dess ska vi hinna med att se vem som är i skolan och se vilken dagen det är idag.


När det sen var tid för adventskalendern,  var det Rand som fick leta efter rätt siffra. När hon hade hittat rätt siffra kom Wilmers namn upp. Det betyder att han fick tända ljuset i adventsljusstaken och välja sång som vi alla skulle sjunga. 




Innan lunch samlades vi i vårt klassrum för att titta på veckans blogg. Denna veckan har det varit i julens tema, vi har varit på julpyssel tillsammans med åk 1. Sjungit och tränat inför julfesten som vi har nästa vecka. Vi har även bakat pepparkakor och haft midnatt råder teater. Allt detta berättade eleverna på blogg lektionen.

Vi slutade blogg lektionen genom att titta och teckna till "Ute är det mörkt och kallt" på smart boarden.  Vi pratade även om vilken dag det var i dag och tittade på vad som brukar vara med i ett luciatåg. 

Innan vi gick in för att ha vår sista lektion, stannade jag , Alvar och Harry kvar i kapprummet för att sjunga och teckna till sången "ute är mörkt och allt", just då kom Lisa till kapprummet. Vi passade då på att visa henne när vi teckna till sången den sången. 


Vi slutade skolveckan och skoldagen genom att ha musikstund tillsammans med kompisarna på lågstadiet.  Då det är luciadagen idag, passade vi på att ha vårt egna lilla luciatåg. De som ville fick vara med i det och klä ut sig till tomtar, lucia och tärnor. De elever som inte var med i tåget, satt kvar på sin stol och sjöng med i sångerna.  




Trevlig helg önskar hela arbetslaget 
gm Caroline  



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Fredag den 5/6

Tisdag den 9/6