Onsdag den 11/12

På morgonen idag gick vi igenom vem som var i skolan. Idag när vi skulle ta fram vår adventskalender, var det Alvar som fick hjälpa oss. Han lyssnade på vad datorn sa och där efter hittade han siffran elva. När han tryckte på rätt siffra kom Rands namn upp. Det betyder att Hon fick tända två ljus i adventsstaken, samt välja vilken sång hon ville att vi skulle sjunga.




Innan det blev frukt, delade vi upp oss i olika grupper för att jobba med våra mål i lådarbetet.



Idag när vi tittade ut på var det massor av vatten på marken, men ledsen blev vi inte över det. Det var bara att ta på sig regnkläder och gå ut och hoppa i vattenpölar.


Efter rasten gick vi in för att göra pepparkakor tillsammans med Tetas klass. Det var åtta fokuserande elever som kavlade ut degen, satte dit formar så att det blev olika figurer och slutligen satte ditt det på plåten.


Slutet av dagen samlades vi i vårt klassrum för att bygga, räkna och ta det lugnt. Vi börjar alltid denna lektionen med lugn musik. Eleverna får krypa tyst in och sätta sig på sin plats. När alla är på sina plats, tar vi fram klossarna och delar ut de. Man får jobba två och två, räkna och bygga tillsammans. När vi har gjort det några gånger ser vi om vi kan göra ett stort torn av alla klossar. Man får komma en och en och bygga på tornet. Tillslut när alla klossar är på torn, räknar vi de. 


Vi slutar lektion med att tända alla klossar och ha avslappning runt det.



// Caroline 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Fredag den 5/6

Tisdag den 9/6