Tisdag den 17/12

I morse var det Rands namn som dök upp i adventskalendern vilket innebar att det var hon som fick tända ljusen och välja sång.



Efter förmiddagsfika med lite extra pepparkakslyx var det dags för dagens stora händelse, julfesten. Det började med att alla samlades runt granen i dramasalen till pianomusik och tända ljus.


Därefter klädde vi granen tillsammans. Klassvis gick vi fram och hängde upp de julgransdekorationer som alla hade tillverkat. Sedan drog dansen igång.



 När hela följet hade återvänt från en långdans i huset till "Nu är det jul igen" bestämde vi oss för att kalla på tomten. Han hade sagt att vi skulle göra "raketen" som ett tecken. Vi försökte en gång men inget hände. Då fick vi ta i så mycket vi kunde och plötsligt kom en tomte smygande i dörren. Tomten klagade på att han hade ont i magen efter all gröt och när han skulle sätta sig ner kunde julfestdeltagarna inte hålla sig för skratt och fick dessutom hålla för näsan en stund.


I sin säck hade tomten med sig påsar till alla barn som i tur och ordning fick komma fram och hämta dessa. Om man ville fick man också ge tomten en kram men det var det ingen i vår grupp som ville. Däremot tyckte Alvar att tomten hade ett fint skägg som han ville studera lite extra noga på nära håll.




Dagen avslutade vi också i julens tecken. Än en gång dramatiserade vi "Midnatt råder", tittade på den inspelade filmen från förra året och sjöng sången. Det är roligt att se hur elevernas deltagande växer för varje gång. När vi hade vinkat av Rand hjälpte Alvar och Wilmer mig att packa upp och provspela lite nya instrument. 



Som Caroline skrev igår så är det skolavslutning i Allhelgonakyrkan i morgon. De elever som ska med tillbaka till skolan/fritids efteråt kommer att avrunda skoldagen med risgrynsgröt och sångstund.

/Lisa




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Fredag den 5/6

Tisdag den 9/6