Fredag den 17/8

Att redan första skolveckan kunna samla alla fyra grupperna på låg- och mellanstadiets inriktning ämnesområde för att ha sångstund och "sjunga ut" skolveckan kändes fantastiskt kul! Hela 1-3B deltog med stort fokus och likaså de andra eleverna. Med tanke på att vi var många i klassrummet och att värmen steg för varje minut var det en stark prestation av alla elever och ett fint kvitto på att vi är många som uppskattar att sjunga och samspela genom musiken. 


Eftersom de flesta brukar vilja välja sånger använder vi "Ole dole doff" för att bestämma vem det ska bli. Idag hade tre av fyra i vår grupp turen att bli utvalda. Alvar visste direkt vad han ville sjunga.


Wilmer visade att han var sugen på flera olika alternativ men valde till slut "Fingrarna vill inte vara still".  Jacob, som hade pratat hela dagen om vissa specifika sånger han ville sjunga, gjorde en tvärvändning när det blev hans tur och tog en helt annan sång. Så kan det gå när man tycker om att sjunga det mesta :-)


Tidigare på dagen hade Harry valt "Nu ska vi spela på trumman" som avslutning på samlingen.



Igenkänningen i vad man ska göra är viktig och det är roligt att se att eleverna kommer ihåg mycket trots ett långt sommarlov.


Efter en samling med hela lågstadiet uppe i aulan passade vi på att ta dagens rejäla rast. Alvar körde raka spåret till basketplanen där han och Vilmer (den vuxne) kastade boll en lång stund. De andra tre såg ut att njuta i sandlådan.


Nu hoppas vi att alla får en skön helg och kommer tillbaka med nyladdade batterier på måndag!

/Arbetslaget 
gm
Lisa










Kommentarer

  1. Så roligt det var att träffas på sångstunden. Det är spännande att lära känna alla som är nya på skolan. Så väl elever som vuxna. Tack för i dag, ser fram imot fler härliga fredagssjung.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själva! Det var verkligen en härlig avslutning på skolveckan :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6