Tisdag den 2/6

Under morgonen arbetade vi med vårt tema. Vi pratade om de fem sinnena, tränade på sinnesramsan och valde till slut ut känseln att arbeta vidare med. I känsellådan fanns det fyra tygpåsar med gummiband. I dessa fick man sticka in handen och känna efter vad som låg gömt. Var det hårt eller mjukt? 



Om man ville fick man sedan testa det som låg i påsen. Rand och Wilmer blev förtjusta i magneterna de hittade. Man kunde bygga ihop dem. Vilmer och Wilmer hittade dessutom på att man kunde rasera bygget i ett nafs. Det verkade kul!


När det blev dags för dagens fyspass gav vi oss ut i parken. Det var verkligen en härlig dag att vara ute och med lite skugga i parken kunde vi njuta fullt ut av både rörelse och väder. Alvar och Vilmer lekte en lek där Alvar skulle akta sig för Vilmer som kittlades. Då gällde det att köra fort om man skulle komma undan! Harry och Wilmer njöt av lite musik till träningen och Rand satsade hårt ihop med Gustav och gick/sprang tre hela varv.



Som vi brukar på tisdagar avrundade vi dagen med att läsa böcker på storskärm. Eleverna valde ut de böcker de ville att jag skulle läsa och vi hann med två av tre önskade. Det blev med fokus på mat och dryck samt sömn. Att få vara med och påverka sin skoldag är en mycket viktig del i skolarbetet och att dessutom kunna göra val och visa vad man vill är inte självklart. Därför övar vi det så ofta vi bara kan. Att våra fyra elever väljer böcker utifrån egen vilja är det ingen tvekan om! Roligt!

Det ligger lappar i elevernas väskor som handlar om Kalvinknatet. Om ni är intresserade av det så måste ni gå in på länken för att få reda på rätt datum eftersom de har flyttat loppet. Våra elever har verkligen legat i hårdträning den här våren så jag skulle mycket väl kunna tänka mig att de kan uppskatta aktiviteten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 17/8

Fredag den 12/6

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6