Torsdag den 23/8

Under väntan på att alla skulle samlas i klassrummet i morse hade några av killarna tid att plocka fram sina iPads och välja något att göra. Strax var det tre gossar som fokuserat pysslade med bokstavsappar, Fotokalendern och ett och annat tjuvnyp in på Youtube eller Siri, vilket vi valde att stänga ner.


Därefter drog vi igång samlingen. När det blev dags att välja en avslutande sång funderade Wilmer en stund innan det blev en ny favorit, "Fingrarna vill inte vara still".

Ute på rasten samlades stora delar av gänget i sandlådan. Alvar väljer dock bollplanen så fort han själv får bestämma, vilket man självklart oftast får göra på raster.


Innan lunch fortsatte vi med vårt "Kulturtema"; Äpplen. Idag låg det ett låtsasäpple i korgen som vi kom fram till inte gick att äta. Däremot kunde man leka med det. Igenkänningen var stor när vi drog igång "Gömt ett äpple" och Wilmer hängde snabbt på leken. Idag tränade vi på begreppet under och begränsade oss till en låda och en stol som äpplet kunde vara gömt under. Lite som "Gömma nyckeln" fast med ett äpple och en sång.




Det går så fint i matsalen. Fyra koncentrerade killar brukar vara ganska hungriga när det väl är dags att äta och den stora och lite stökiga matsalen ställer inte till några problem.


Dagen avslutade vi som andra dagar med samspelsövningar kring en boll och en tamburin.



/Lisa






































































Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 17/8

Fredag den 12/6

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6