Onsdag den 26/9


Viktigt angående föräldramötet på måndag:

Anmälningarna på grundsärskolan är för få för att det planerade gemensamma föräldramötet ska bli av (se bifogat dokument längst ner i dagens blogginlägg). Däremot är det total uppslutning i vår klass 1-3B1&2, minst en förälder per elev. Teta och jag undrar därför hur ni vill att vi ska göra. Ska vi ses med bara våra två grupper på måndag den planerade tiden 16.30-18.30 och gå igenom det som berör just oss, med tid för er föräldrar att ses utan barn, eller vill ni att vi ställer in? Om det blir en alternativ aktivitet senare i höst så blir det sannolikt med barn vilket innebär andra förutsättningar att prata i lugn och ro.
Meddela oss snarast (gärna under morgondagen senast) hur ni vill att vi ska göra så gör vi som majoriteten vill.


Efter ett uteidrottspass samlades klassen för förmiddagsfika i klassrummet. Lite rast var uppskattat trots att vi redan varit ute på morgonen.


Därefter fortsatte vi med vårt äppeltema. Idag gjorde vi äppelmos och det var tre fokuserade gossar som skalade, skivade, delade och la ner bitar i en kastrull. En och annan bit hamnade i munnen också och det kan jag förstå! 

 

 
När vi var nöjda med mängden bitar gick vi till spisen och satte på den. Vi kunde känna att det blev varmt men var noga med att hålla oss på avstånd.


Medan äppelbitarna kokade i vattnet gjorde vi färdigt våra äpplen på den stora tavlan i hallen. Idag fick de skaft och flugor. Pojkarna valde ut pinnar som vi plockat där ute och bestämde vid vilket äpple de skulle sitta. De knölade även ihop lite silkespapper till tussar som vi kunde ha som flugor.


Efter lunch smakade de som ville på äppelmoset. Alvar och Jacob åt med mycket god aptit medan de andra två inte var så sugna. Kanske var de redan mätta efter all lunchmat :-)
Sen avrundade vi med vår äppelramsa på golvet. Harry visade att han ville trumma till ramsan så vi plockade fram en trumma som han kompade oss andra på. 




I morgon är det fotografering innan lunch.

Här är brevet från Malin om det inställda gemensamma föräldramötet:










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 17/8

Fredag den 12/6

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6