Tisdag den 25/9

På samlingen i morse sa Harry Wilmers namn och klappade till det när vi hade läst hans namnbild. Då fick vi självklart göra som han bad och säga/klappa alla namnen direkt. Efter samlingen jobbade alla med sina låduppgifter lite olika länge. Alvar, Wilmer och Jacob gjorde även munsagan gemensamt innan dess.
Wilmer passade på att göra färdigt sitt äpple som han målade igår så nu hänger det fyra äpplen i "trädet".
Harry berättade för Caroline att han ville cykla så när det blev rast fick han självklart göra det.
Därefter var det dags att baka scones. Vi mätte, hällde, rörde, delade och formade bullar. Nu ligger det två var i pojkarnas ryggsäckar.





Efter lunch samlades vi som vanlig på vår blå fina lekmatta. Vi har nu infört att de som kan kryper in till mattan och det gjorde de med glans.


Därefter var det fokus på äpplen. Vi gömde äpplen och den som skulle få leta fick krypa ut ur rummet medan vi gömde. Därefter sjöng vi för honom och berättade genom sången var äpplet var innan han fick leta.  Jacob sjöng och tecknade för glatta livet.



Innan vi avrundade dagen gjorde vi vår äppelramsa. Alvar överraskade oss och tecknade alla delarna i ramsan. När jag frågade om de ville göra ramsan till komp svarade Alvar nej. Vi förstod att han tyckte att det var roligare att göra det långsamt så att han också hann med att teckna :-)





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 17/8

Fredag den 12/6

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6