Torsdag den 29/11

Torsdagar är härliga dagar! Då har vi inte lika många tider att passa (mer än själva skoldagen och lunchen såklart) och kan jobba vidare med samling eller lådarbete om andan faller på, vilket den ofta gör i ett sånt här gäng :-). Vi skulle kunna jobba ihop runt samlingen eller med lådarbete i flera timmar tror jag, utan att någon skulle klaga. Det är snarare de som klagar när vi måste avrunda, och den inställningen gillar jag!

Göra "Nalle five" kan alla galant nu för tiden när vi går igenom vilka som är i skolan. Jacob däremot "var inte här" idag. Han var hemma och vilade, sa han ;-).


Läsa varandras namn är också en övning som vi brukar göra. Idag fick alla varsin namnbild som skulle tolkas och trots att det inte var den egna kunde vi luska ut vilken det var genom lite samarbete. Alvar passade också på att få mig att ljuda bokstäverna i vissa av namnen.


Mot slutet av samlingen passade vi bland annat på att räkna lite. Vi sjöng vår räknesång och därefter räknade vi saker i klassrummet och försökte hitta rätt siffror. Det var 6 kuddar i fönstret.


Därefter var det som sagt lådarbete för flertalet av killarna. Wilmer och jag avrundade vårt arbetspass med att peka, prata och skoja lite med pekkartan och Jacob och Caroline hade svårt för att slita sig från julsångerna.



Eftersom det regnade och vi hade arbetat så länge bestämde vi oss för innerast för att inte hela rasten skulle gå åt till att klä på och av sig. Lite bollek och böcker blev istället aktiviteterna.
Därefter var det äntligen dags för bild som vi inte har hunnit med på ett tag. Idag målade vi med stearin över ett papper som låg på ett löv. Därefter fick man måla med vattenfärg på detta. Om man hade tur så dök det upp ett löv i färgen.




Dagen avrundades med musikmotorik. Vi spelade trumma och rytminstrument som kunde fästas på armar och ben. Det är ganska svårt att ligga på rygg och sprattla med benen så att det låter. Det kräver stor koncentration!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 17/8

Fredag den 12/6

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6