Fredag den 22/3

På samlingen i morse kom Albin från en av parallellgrupperna in och berättade om på "Trygghetsrådet" tidigare i veckan. Det var frågor som handlade om rasten, exempelvis att man kan vara fem barn max på en kompisgunga samtidigt, hur man ska göra om man känner sig ensam på rasten eller inte har något att göra osv. 
När Albin var färdigt hade vi en kort samling innan vi drog igång lite lådarbete. 
Jacob och Wilmer arbetade tillsammans och fick välja ur deras respektive lådor vad de ville att vi skulle göra. Wilmer föreslog att vi skulle börja med munsagan som han fick syn på i en annan låda i närheten så det gjorde vi. Sen var de sugna på att sjunga verbsången och arbeta med de orden och då kom Wilmer på ännu en idé om att de skulle få se några av filmerna också, så det avrundade vi med.
Alvar och Harry däremot jobbade på med sina uppgifter individuellt. Det var mycket stort fokus under deras arbetstid.



Innan lunch var det dags för veckans blogg. Där fanns det en hel del att prata om. När vi var färdiga med det öppnade vi en present som vi fått av våra besökare igår. Det visade sig vara böcker.



Nu har de sista tonerna från veckans gemensamma sångstund just klingat ut. Wilmer var en av de lyckliga att få välja sånger idag och då blev det "Vad vill du spela på?" där alla fick välja varsitt rytminstrument att spela på ihop med de andra.




Jag lägger barnens iPads i deras väskor strax. Tyvärr saknas det i nuläget både appar och annat material. Vi kommer att komplettera dem efter hand när det vi behöver blir tillgängligt men är beroende av när de ansvariga på kommunen delar ut/har hunnit godkänna det vi vill ha. Lunds skolor är en stor apparat att samordna och vi får ge oss till tåls och arbeta med det vi kan under tiden.

Trevlig helg
önskar hela arbetslaget
gm Lisa



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6