Torsdag den 21/3

Idag har vi rockat sockorna och sjungit "Oslagbara sången" flera gånger. Om Jacob hade fått bestämma hade det blivit ännu fler ;-)


Extra kul var också att ha besök av Josefin och Tobias, som är musiklärare i grundsärskolan och gymnasiesärskolan och studerar till speciallärare. De fick vara med och rocka lite de också.


Vid samlingen dök Måns upp. Han skulle vara vikarie hos oss idag. Det var flera som blev glada när han kom innanför dörren.


Eftersom han kom just när vi skulle berätta hur vi kände oss så tror jag att valet var enkelt för Alvar. Åtminstone stämde reaktion och val av bild väl överens.

När samlingen var slut sjöng vi vår "Verb-sång" och tittade på några av filmerna. Alla hade åsikter om vad vi skulle se och deltog fokuserat i arbetet.

Efter rasten plockade vi fram några av våra sångkort och alla som ville fick bestämma varsin låt att sjunga/arbeta med. Det resulterade i "Storm", "Fingrarna vill inte vara still" och "Man kan sjunga på många olika sätt". Genom sångerna kunde vi arbeta med många saker, bland annat motorik, fantasi, samspel, turtagning och mycket mer. Wilmer och jag var rörande överens om att vi lätt hade kunnat fortsätta en lång stund till när det var dags att bryta för lunch.



Som tur var kunde vi fortsätta med roligt arbete efter lunch också. Då var det dags för "Mattemusik" och engagemanget var stort för både räkning, sång, bowling och att bygga med klossarna. Idag lyckades vi bygga upp ett torn med 12 lysande klossar i mörkret och det var ganska häftigt men också lite läskigt (om det skulle trilla). 

Vi avrundade dagen som vi började den, genom att sjunga "Oslagbara sången" (finns på både youtube och Spotify om någon vill lyssna hemma).


/Lisa




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6