Torsdag den 28/3

Medan Harry och Jacob väntade på att alla skulle komma till klassrummet i morse plockade de fram sin iPads. På ett sätt är det lite tråkigt nu när många av våra favoritappar inte har hunnit komma tillbaka än men på ett annat sätt är det ganska nyttigt. Plötsligt finns det andra saker som blir intressanta att undersöka.


På den korta samlingen konstaterade vi att det fanns en bio-bild i almanackan och pratade kort om vad som skulle hända innan vi bröt för lite frukt. Sen gjorde vi oss redo för att ta oss till bion. Jacob och Wilmer bänkade sig i cykeln sugna på att komma iväg.


På "Södran" nere på "Mejeriet" såg vi sedan "Linnea i målarens trädgård". En jättefin film om Claude Monet och hans målningar. Linnea och Blomkvist tittade på bilder i en bok och blev väldigt sugna på att se dessa i verkligheten så de åkte till Paris och upplevde både tavlorna och Monets trädgård i verkligheten. Nu hoppas vi att detta ska kunna inspirera oss i vårt arbete en tid framöver. Vi planerar att se filmen igen om två veckor men innan dess ska vi arbeta med det vi sett.




Dagen avslutade vi med att titta i boken om Linnea och prata om filmen. Vi valde även av och läste de böcker vi lånade på skolbiblioteket i förra veckan.

Vill än en gång påminna er som inte har lämnat in sommarlovslappen. I morgon vill vi ha in den.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6