Onsdag den 18/9

På samlingen idag fick eleverna bestämma vilken bakgrunds färg de vill ha till sin bild som vi klippte ut igår.  Man fick tillsammans med en vuxen klistra på tavlan och därefter trycka på det på pappret som man hade valt. 


Efter samlingen delade vi upp oss i fyra olika grupper för att jobba med våra lådor. Idag jobbade Harry tillsammans med mig och vi passade på att jobba länge med bokstäver och prata om vad som började på vad. 

Innan lunch fortsatte vi med bildarbete. Man fick måla på ett vitt papper. Vi hade färgen röd, grön och gul, vi pratade först om att ett äpple kan ha olika färger och därefter fick man bestämma hur man ville att ens äpple skulle ha för färg.  Med de pappret som de målade idag kommer vi att göra små äpple av som vi kommer att hänga upp på ett träd här i skolan. 




Efter lunch hängde vi först upp våra fina tavlorna som vi gjorde tidigare idag. 



Sen läsa vi boken "sagan om det röda äpple". Det handlade om en gubbe som var sugen på ett äpple en dag. Så en dag gick han till en frukthandlare för att köpa ett äpple. Frukthandlare tyckte att gubben såg lättlurad ut, så han fick ett plast äpple istället för ett riktigt äpple. Det händer många konstiga saker med det där äpplet. Vi kommer att fortsätta att läsa om boken imorgon. 




Tänk på att det inte är någon idrott imorgon, då vi ska fotograferas. 


// Caroline 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6