Fredag den 24/1

På morgonens samling introducerade vi "Må bra-temat" lite mer tydligt. Vi har utgått ifrån Kalvins hälsocirkel och gjort vår egen mind map. Vi pratade om de fyra delar som är bra att tänka på om man vill må bra, pusslade bilderna på varsin mind map och sjöng den nya Må bra-sången som utgår från denna hälsocirkel.



När det sedan var dags för frukt plockade vi med oss mind mapen dit och pratade om att det var viktigt att äta och dricka bra. Detta inspirerade vissa till att äta och dricka lite extra.


Mind mapen fick även följa med upp till matsalen lite senare på dagen men innan dess samlade vi ihop vår källsortering och gick till miljöstationen för att sortera.



Dagen avslutade vi som alla fredagar med sångstund. Idag fick vi bland annat ut och "åka tåg".


Wilmer riktigt sög på karamellen och tittade på många sånger innan han valde "Må bra-sången" som avslutning. Alvar hjälpte mig att peka på bilderna medan vi sjöng.



Från och med nästa vecka kommer vi inte få någon ny frukt till förmiddagsfikat. (Ett beslut från kommunfullmäktige.) Vi ber er därför att skicka med detta själva om ni vill att eleverna ska få i sig lite energi innan lunch. 

Trevlig helg
önskar vi alla
/gm Lisa







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6