Fredag den 14/2



Så var det fredag och alla hjärtans dag, så kallad kompisdag här i skolan och detta har vi förberett under veckan. Morgonen inledde vi med samling i våra olika grupper men sedan var det dags att leka en stund tillsammans allihop. Det hade vi ju skrivit i kompistavlan, att kompisar kan man leka med, så då passade det bra. Vi lekte med bollar och ballonger. Eleverna fick välja vad de ville att vi skulle använda och sedan kastade, studsade och passade vi dessa mellan oss. Innan vi knöt en knut på ballongen provade vi några gånger vad som hände om man släppte ballongen. Kul när den virvlade iväg och försvann!




På förmiddagsfikat bjöds det på vaniljhjärtan. Några av eleverna tyckte att det var väldigt gott och därför blev det inte så mycket frukt idag för dem.


På rasten var det några i grupp ett som lekte med såpbubblor och några som dansade i solen.

 


Lektionen efter rasten hade vi på olika håll. Grupp två gick iväg och sorterade sopor innan de hade sin sista lektion med Johan i idrottshallen.



Grupp ett tittade på några av bilderna från veckans blogg för att sammanfatta vad vi gjort på temat ”Kompis”. Sedan tog vi en tur genom korridoren och tittade på både vår kompistavla och andra klassers, eftersom detta tema är något som hela skolan har haft.



Som avrundning på både dagen och veckan samlades vi för att sjunga, även detta på temat ”kompisar”. Alvar inledde med valet "Får jag gråta med dig när du gråter" men vi sjöng även sånger om att vara tillsammans, att ha en hel värld av vänner, att tycka om varandra och att vara oslagbara tillsammans.


Idag var (gympa)Johans sista dag på skolan. Här kommer en liten hälsning från honom:

Hej
Efter tio års arbete på Tunaskolan väntar nu nya utmaningar för mig. Efter ett husköp i Ystad föll det sig naturligt att söka jobb närmare det nya hemmet och efter februarilovet är det dags för mig att börja min nya tjänst på Edvinshemskolan i Ystad.
Jag ser fram mot nya utmaningar, men det är samtidigt med stor saknad jag lämnar Tunaskolan med alla elever och kollegor som gett mig så mycket på alla plan.
Jag önskar alla all lycka i framtiden.
Johan


Vi önskar också Johan all lycka och att han ska få det riktigt bra på sin nya skola även om vi kommer att sakna honom!

För säkerhets skull kommer även en påminnelse om att det är utvecklingsdag den 2/3 och att fritids på Tunaskolan är stängt. Martin skickade ut information om detta via Unikum för en tid sedan så de som har omsorgsbehov denna dag har förhoppningsvis meddelat honom. Alla övriga elever är lediga.
Nu vill vi önska er alla ett fint sportlov, oavsett om vardagen rullar på som vanligt eller om ni är lediga!

Arbetslaget
gm
Lisa


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6