Måndag den 23/3

Efter morgonens samling tog vi fram vårt bokstavsarbete. Precis som förra veckan var det O som stod på programmet. Vi pratade om hur bokstaven låter, letade ord som börjar på O och sjöng en vers om detta samtidigt som vi filmade. Framöver ska detta bli en ny bokstavsfilm. Dessutom passade vi på att se vår egen R-film och Bokstavshissens O-film.


Som jag skrev förra veckan har vi bestämt oss för att ha ett arbetspass ute varje dag den närmaste tiden. Idag var det motorikpasset som vi hade på skolgården. Vi sprang flera varv på vårt Må bra-lopp, räknade varven och fyllde i diplomen, tränade benen genom att resa oss mot ett staket och hade rörelse till musik i vårsolen.




Sista lektionen arbetade vi vidare med temat ihop med grupp 2. Just nu står sinnena i fokus. Vi pratade om ögon, öron, näsa, mun och hud och vad man kan göra med dessa olika delar av kroppen. Sedan valde vi ut "se" och gjorde två övningar. Dels gjorde vi ett "Google meet" där vi kunde se (och höra) varandra och sedan gå ut i olika rum men fortsätta se varandra. Eleverna var jätteduktiga och kunde härma rörelser som jag gjorde och som de såg på deras iPads. Slutligen målade vi lite med ljusstrålar på Smartboarden. 


/Lisa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6