Onsdag den 25/3

Att få plocka fram sin iPad på morgonen och själv välja vilket skolarbete man vill göra verkar vara ganska populärt. Det var i alla fall två gossar som valde helt olika aktiviteter och sedan ägnade sig mycket koncentrerat åt det de valt.


Under morgonen arbetade vi vidare med räkning och sortering. "Miniräknarnas" första avsnitt kommer vi titta på ett antal gånger i skolan och ni kan också se det där hemma om ni vill i UR-appen på iPaden. De räknar och sorterar saker upp till antalet 5. Det gjorde vi också när filmen var slut.


Efter rasten fortsatte vi vårt arbete utomhus. Det var dags för dagens rörelsepass. Harry gav sig av tillsammans med Johanna och vår tillfälliga lärling (som egentligen är i 1-3A men har varit i vår klass några dagar denna vecka) runt parken vid kullarna och Harry cyklade själv säkert halva sträckan. Wilmer och jag gick på en långpromenad till Sankt Jörgens park. Där blommade vårblommorna blåa på marken, fåglarna sjöng och vi kunde kasta lite pinnar i en bäck. Ett rejält konditionspass för båda eleverna.



Efter lunchrasten bjöd Östervångskolan alla på våfflor i vårsolen. Vi tog med oss en bänk och satte oss för att njuta av sol, människor och våfflor. Det sistnämnda var inte så populärt bland eleverna i vår grupp, men jag tror att alla njöt av stunden ändå.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6