Tisdag den 24/3

Idag har vi i princip jobbat oss runt hela hälsocirkeln. Vi började med att prata om våra fem sinnen. Sedan presenterade jag sinneslådorna för hela gruppen. Eleverna fick välja ut en låda i tur och ordning och då blev det "smak" och "lukt" som vi testade. Vi luktade på innehållet i tre olika burkar och smakade på innehållet i tre andra burkar. Alla fick berätta om det tyckte att det luktade gott eller illa samt smakade gott eller illa. 





Wilmer hann dessutom med ett litet arbetspass med sin iPad och då passade han på att titta på O-filmen som vi spelade in igår och i förra veckan. Den ligger nu på elevernas drive. 


Efter rasten fortsatte vi arbeta ute. Nu var det "rörelsedelen" i hälsocirkeln vi fokuserade på. En ordentlig promenad i parken bredvid skolan hann vi med och det var ganska trötta gossar med rosiga kinder som anlände till matsalen.


Dagen avrundades med bokläsning. Vi läste två böcker valda utifrån temat och då blev det med fokus på rörelse och sömn. "Natti natti Babblarna" finns dessutom som en sång så när vi läst boken passade vi på att sjunga den samtidigt som vi tittade på bilderna.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6