Måndag den 27/4

Ny vecka och vi börjar känna oss hemma i våra nya lokaler. Det underlättar dessutom att man känner igen rutiner och lektionsinnehåll.
När man kommer på morgonen sätter man ihop sitt namn och berättar något om dagen. I nuläget handlar det om vilken sorts plagg man har på sig på överkroppen och vilken färg detta har.


När vi sedan har satt upp alla namn på tavlan och sjungit för alla elever är det dags att fundera kring vilken dag det är. Vi tittar på vilken dag, vilket datum, vilken månad och årstid samt vilket väder det är. Slutligen får eleverna välja om de vill sjunga om dagarna eller månaderna för att vi ska få träna att rabbla dem i turordning. Idag blev det månaderna.


Sedan har vi ett arbetspass på ca en halvtimme där innehållet varierar från dag till dag. Idag var det fokus på bokstäver. Vi tittade på Bokstavshissen och letade sedan O bland plastbokstäver. Slutligen satte vi ihop olika bokstäver så att det blev olika stavelser.


Alvar hann dessutom med en stunds bokstavsarbete på sin iPad.


Efter frukten går vi alltid ut på rast och sedan övergår detta i ett fyspass av något slag, antingen på skolgården eller också i omgivningarna runt skolan. Idag var det idrott på skolgården. Det blev många varv runt "Må bra-rundan", benträning och en del bollövningar.



Harry som kört 13 varv på "Må bra-rundan" berättade att han var trött när vi till sist gick in. Det kan man verkligen förstå!
Vi kryssade i alla rundor i respektive diplom och kunde konstatera att Alvar fyllt sitt. Det var värt en applåd! Nu ligger diplomet i väskan för uppvisning där hemma.


Efter en god och lugn lunch i klassrummet avrundade vi dagen tillsammans med vår parallellgrupp. "Sinnena"stod på programmet i temaarbetet och vi repeterade alla sinnen, gjorde vår sinnesramsa och jobbade vidare med synen. Någon gömde sig bakom en skärm och en person fick gissa vem som de inte kunde se och peka ut denna med hjälp av bilder. Slutligen tittade vi på "Må bra-filmen" innan det var dags att säga hej då och släppa in resterande elever för samling på fritids.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Tisdag den 9/6

Fredag den 5/6