Fredag den 15/5

I vårt "nya" klassrum är det lite lättare att se vilket väder det är på morgonen. Harry berättade att det var moln ute när vi gjorde dagens väderspaning.



När det är utvecklings-, inskolnings- och lovdagar titt som tätt faller vissa lektioner bort. Därför bestämde vi oss för att jobba vidare med våra färger istället för att gå igenom bloggen. Vi började med att studera två bilder som Wilmer och jag hade tagit på våra promenader på sistone. Det var spännande att se elevernas förslag på vilka färger de såg. När man försöker analysera saker i naturen är det inte alltid så självklart vilken färg man egentligen ser.
Sedan försökte vi rösta fram en färg att arbeta vidare med. Det visade sig vara lättare sagt än gjort då alla tre önskade olika färger så vi fick göra "Ole, dole, doff" och då föll lotten på röd.
Vi letade efter röda bilder, räknade hur många vi hittat och sjöng slutligen vår färgsång.




Efter lite stärkande fika och rast, där både Alvar och Harry valde att köra "Må bra-loppet" flera varv, gav vi oss ut i konditionsspåret runt kullarna. 


Sedan var det gott med lunch. 
När jag kom tillbaka efter rasten var det full aktivitet i klassrummet. Alvar, Wilmer och Carro diggade till "Freaks" och fick ordentligt med armträning på kuppen.


Slutligen avrundade vi veckan med sångstund. 

Jag vill påminna om att vi ska åka på utflykt på onsdag och att eleverna behöver ha med sig matsäck den dagen. Förmiddagsenergi som vanligt och dessutom något till lunch. Sittunderlag och kläder efter väder behövs också.

Hoppas att ni alla får en skön helg!
/Arbetslaget
gm Lisa




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Torsdag den 16/8, Första skoldagen

Måndag den 25/2

Fredag den 12/6

Fredag den 17/8

Torsdag den 11/6

Onsdag den 10/6

Tisdag den 2/6

Torsdag den 2/5

Fredag den 5/6

Tisdag den 9/6